Включи Recite

2 години устойчив диалог между бизнеса и хората с различни възможности в България (+ВИДЕО)

Ние от Jamba вече 2 години се стремим да изградим устойчив диалог между бизнеса и хората с различни възможности в България.

В тази връзка на 16-ти ноември заедно с EY, Adecco Bulgaria, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД), Business Park Sofia и в партньорство с Българска асоциация за управление на хора организирахме конференцията ,,Равенството значи повече“, насочена към бизнеса. Мисията на събитието беше да запознае работодателите с особеностите при работа с хора с различни възможности, предстоящите законови промени, успешни истории от страна на компаниите и самите герои, както и да създаде възможност за дискусия и поемане на конкретни съвместни бъдещи стъпки.

2 години устойчив диалог между бизнеса и хората с различни възможности в България ВИДЕО

Конференцията ,,Равенството значи повече“ – работилница и конструктивен диалог между бизнеса и хората с различни възможности по темата за социалната интеграция и включването в пазара на труда за хора с различни възможности.

Вярваме, че това е началото на една ангажирана бизнес среда, която ще доведе до повече възможности за хората с функционални различия и за бизнеса.

По време на събитието представихме неформалната общност ,,Агент на Промяната“, която има за цел да обедини компаниите, подкрепящи Равенството при включването на хората с различни възможности.

2 години устойчив диалог между бизнеса и хората с различни възможности в България ВИДЕО

Лектори на Конференцията, която представи успешни примери за устойчив диалог между бизнеса и хората с различни възможности:

  • Димитрина Василева, Ernst and Young;
  • Войчех Пахолаж, ADECCO;
  • Йоана Колева, Съосновател на JAMBA;
  • Огнян Траянов, БМГД на ООН;
  • Минчо Коралски, АХУ.

2 години устойчив диалог между бизнеса и хората с различни възможности в България ВИДЕО

След конференцията, 10 представители на 43 организации се групираха в четири различни работилници спрямо темите:

Тема 1 – Подбор и равен шанс: Как организациите подготвят обявите си, подготвят специалистите си по подбор и интервюиращите за равен шанс за всички? С модератор Николета Свещарска от Coca-Cola HBC.

Тема 2 – Достъпен офис: Как да направим средата достъпна за всеки с различни възможности? С модератор Николинка Стоилова от Теленор.

Тема 3 – Предразсъдъци и митове: Как можем да подготвим служителите и хората с различни възможности за продуктивни отношения? С модератор Мария Пеева от Hewlett Packard Enterprise.

2 години устойчив диалог между бизнеса и хората с различни възможности в България ВИДЕО

Тема 4 – Как дефинираме ролята в организацията и подготвяме успешен старт за нашите служители с различни възможности? С модератор Димитрина Василева от ЕY.

Участниците в групите достигнаха до ключови решения за устойчив диалог между бизнеса и хората с различни възможности и предложиха план за действие, който да бъде част от задачите пред Агентите на промяната.

Събитието продължи с празненство по случай 2-годишнината на Jamba. На него раздадохме награди на компаниите и личностите за социална отговорност и личен принос по темата за социалната интеграция на хората с различни възможности.

2 години устойчив диалог между бизнеса и хората с различни възможности в България ВИДЕО

Сред тях са:

2 години устойчив диалог между бизнеса и хората с различни възможности.

Откакто JAMBA съществува сме горди да споделим, че вече над 80 герои с различни възможности работят в български и международни компании. Повярвайте ни, зад това стоят безброй безсънни нощи, множество обучения, срещи и разговори с представители на бизнеса, предизвикателства, но най-вече радост от всички прекрасни хора, на които успяхме да съдействаме да започнат работа.

От близо година мечтаем за нещо, което би ни помогнало да подкрепяме своите герои от ранна възраст и съответно да направим тяхната интеграция много по-успешна и лесна.

Екипът ни желае с цялото си сърце да изгради достъпен кариерен център за деца и младежи с различни възможности!

В нея планираме да направим две големи зали за обучения (компютърни и дигитални умения, меки умения, творчески умения), зала за социални събития и семинари, както и социално кафене, в което ще работят само младежи с различни възможности.

Започнахме кампания в Indiegogo. Призоваваме ви да споделите нашата кампания и ни подкрепете, за да можем заедно да случим нашето Коледно желание!

Не пропускай да разбереш също кои са социалните шансове на хората с различни възможности

Снимки: DK photography

Tagged with: