Включи Recite

Теленор посрещна 4 нови ГЕРОИ по програмата Open Mind 2018

На 31 октомври Теленор посрещна четирима нови служители, които започват работа по програмата за кариерно развитие на хора с различни възможности Open Mind. С това беше даден старта на четвъртото издание на програмата.

На официалното събитие присъства главният изпълнителен директор на Теленор България Джейсън Кинг.

Както и главният директор „Хора и стратегия“ в компанията Галина Чулева. Гост на събитието беше Йоана Колева от JAMBA.

Програмата Open Mind дава възможност на хора със затруднения да развият своите социални и функционални умения и да повишат конкурентоспособността и квалификацията си чрез работа в компанията. Новите участници в програмата ще се включат в екипите на дирекциите „Маркетинг“, „Технологии“ и „Хора и култура“. В рамките на следващите две години те ще работят по конкретни проекти в телекомуникационната компания, а тя ще им осигури отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение.

През този период участниците ще имат възможността да събират опит и да се учат от най-добрите професионалисти в Теленор.

По този начин да натрупат увереност за бъдещото си кариерно развитие. След приключването на програмата Теленор оказва подкрепа за по-нататъшната професионална реализация на участниците на трудовия пазар, а някои от тях получават и предложения за работа в компанията.

За втора година телекомуникационната компания разшири обхвата на Open Mind като покани представители на отговорния бизнес на дискусия за предизвикателствата пред реализацията на подобни инициативи.

Теленор посрещна 4 нови ГЕРОИ по програмата Open Mind 2018

Главният изпълнителен директор на Теленор България, Джейсън Кинг каза:

Това е четвъртото издание на Open Mind, което е впечатляващо постижение и доказателство, че това е устойчива програма, която носи промяна. Щастлив съм от постигнатите резултати от това, че успява да повиши осведомеността, както на хората в компанията, така и на обществото. Всичко това ни дава увереност, че сме на прав път.

Йоана Колева от JAMBA коментира:

Надявам се, че все повече компании ще последват примера на Теленор и ще отворят вратите си за хора с различни възможности. За нас е изключителна привилегия, че участвахме в подбора на програмата Open Мind през 2018 и силно вярваме, че доброто взаимодействие между неправителствения сектор и бизнеса ще доведе до много повече възможности за хората с различни възможности в България.

Теленор посрещна 4 нови ГЕРОИ по програмата Open Mind 2018

Програмата за хора с различни възможности се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор. В рамките на последните три издания към компанията се присъединиха общо 13 участници, които работиха и работят в различни дирекции, сред които:

  • „Управление на процеси“,
  • „Правни отношения“,
  • „Човешки ресурси“,
  • „Маркетинг“ и др.

От всички участници до момента, четирима останаха в Теленор България и след като приключиха участието си в програмата. Виж интервюта с някои от тях

Tagged with: