Включи Recite

Да работиш в Теленор: 2 истории на преминали през програмата Open Mind служители

Искаш да работиш в Теленор? Преди дни представихме програмата Open Mind на Теленор, която търси нови колеги с различни възможности в 6 области. В тази статия за Jamba ще представим 3 интервюта със служители на Теленор. Всяко по-вдъхновяващо от предното и показващи, че равенството значи повече! Програмата Open Mind показва точно това!

Да работиш в Теленор: Интервю #1 с настоящ участник в програмата Open Mind, който завършва програмата тази есен

Да работиш в Теленор: 2 истории на преминали през програмата Open Mind служители
Асен Кръстев работи в Теленор България и е участник в програмата Open Mind, която за него ще приключи през октомври. Част е от отдел ,,Хора и култура’‘ и отговаря за договарянето и комуникирането на отстъпки, от които могат да се възползват служителите на Теленор – езикови школи, фитнеси, магазини, книжарници. Също така подпомага екипа на ,,Обучение и развитие‘‘, като се грижи да отразява данни, свързани с обученията в системите на компанията. В свободното си време се е отдал на всичко свързано с Италия – кръстосване на „Ботуша“ надлъж и нашир, език, култура, кухня, мода, музика…

Защо реши да кандидатстваш в програмата Open Mind?

Ще започна малко по-отдалече… Разбрах за програмата Open Mind в началото на 2016 година и веднага проучих сайта на Теленор. Научих за културата и приятелското отношение, които царят  в компанията, за open space-a – възможността да работиш в отворено пространство с колеги от различни отдели, да „дишаш“ един въздух с тях, за помощта, която участниците в програмата получават от ментори и други колеги… Това ме накара да кандидатствам по програмата Оpen Mind.

Какво ти даде програмата? Какво научи от нея?

Наред с всички професионални компетенции и обучения (последното по „Презентационни умения“), които придобих в хода на работата ми в Теленор, програмата ми даде преди всичко увереност в собствените ми сили.

Убедеността, че ако ми се гласува доверие и малко повече търпение мога да се справям сам.

Сега, след като завършваш програмата, смяташ ли се за по-уверен и конкурентоспособен?

Разбира се, че се чувствам по-уверен и по-конкурентоспособен.

Ще си позволя да дам един съвет на колегите, които бъдат избрани в програмата Open Mind 2018. Теленор и самата програма Open Mind ще ви дадат възможност да се докоснете до редица инициативи и обучения извън вашите задължения, свързани с длъжността Ви.

Колкото по-наясно сте какво искате да получите и го заявите на себе си, толкова повече знания и умения ще получите. Смело напред и нагоре!

За какво мечтаеш?

Аз не мечтая, силно съм убеден, че всички затруднения, било то от чисто физически или психологически аспект, с които се сблъскване, са вследствие на ментални и емоционални блокажи! Сега е време да сваля всичките осъзнати и неосъзнати „маски“, които нося в и със себе си.

Приел съм за своя кауза оттук нататък да помагам на колкото се може повече хора с различни възможности: със знанията си, с уменията и с опита, които имам.


Да работиш в Теленор: Интервю #2 с бивш участник в програмата, който в момента работи на постоянен трудов договор в Теленор България

Да работиш в Теленор: 2 истории на преминали през програмата Open Mind служители
Ивайло Иванов е в Теленор от 3 години. Работи като инженер ,,Осигуряване на услуги и качество‘‘ в дирекция ,,Управление на услугите‘‘. Същевременно е част и от дирекция ,,Технологична стратегия и инженеринг‘‘. Интересите му са доста разнообразни: телекомуникации, уебсайт дизайн, онлайн маркетинг, ИТ и други.

 

Защо реши да кандидатстваш в програмата Open Mind?

Разбрах за програмата Open Mind от Интернет и реших да кандидатствам, тъй като е в сферата на моето образование и мога да бъда част от една голяма компания като Теленор.

Какво ти даде програмата? Какво научи от нея?

Най-важните неща, които ми даде програмата, са възможност за реализация и натрупване на опит. От нея мога да кажа, че научих много полезна информация за процесите и начина на работа в голям телеком.

Според теб, защо избраха точно теб да продължиш работа в Теленор?

На този въпрос ми е трудно да отговоря. Може би заради някои от качествата, които смятам че притежавам, а именно:

Упоритост, желание за работа, лоялност, силна мотивация и чувство за хумор.

За какво мечтаеш?

Мечтая да бъда по-силен от предизвикателствата, които срещам от всякакво естество.


Да работиш в Теленор: Интервю #3 с ръководителя на програмата Open Mind

Да работиш в Теленор: 2 истории на преминали през програмата Open Mind служители
Валерия Дойчева отговаря за обучението и развитието на служителите в Теленор България и води програмата за хора с различни възможности Open Mind. Извън работата си се интересува от психология, музика и литература. За себе си казва, че чете нездравословно много.

Какво е да бъдеш ръководител на програмата Open Mind?

Голяма отговорност и прекрасна възможност да се чувствам смислена.

Чувствам се благодарна за възможността да работя по кауза, която носи стойност както от гледна точка на компанията и бизнеса, така и от социална гледна точка.

Пред какви трудности се изправяш в ежедневната си работа и как се справяш с тях?

Трудностите са свързани със съчетаването на оперативните задачи, които ни заливат всеки ден и търпението, нужно за работата по програмата – както от участниците, така и от техните лидери и екипи. А справянето се получава с екипната работа – имаме екип от доброволци, които дават от своето време и енергия, за да осъществим менторската си програма и да осигурим обученията на участниците в програмата.

Работя много тясно и с корпоративния психолог на компанията, Хенриета Илиева, която консултира участниците и лидерите през целия цикъл на програмата.

Имаме много натрупани знания за това как една такава програма може да бъде осъществена и с желание ги споделяме с представителни на различни компании и с неправителствени организации.

За тази година сме с амбицията да бъдем още по-активни, за да подпомогнем промяната на нагласите – както в бизнеса, така и в обществото.

С каква мисъл се събуждаш в понеделник сутрин?

Аз съм оптимист – понеделник е един от любимите ми дни, защото е свързан с новото, с началата – а те всеки път водят до нещо още по-добро и по-хубаво.

Според теб, какви са предимствата от наемането на хора с различни възможности на работа?

Хората с различни възможности обогатяват работната среда и осигуряват многообразието на талантите, които са необходими на една организация да успее в дългосрочен план.

Проучванията на екипите с участници от програмата Open Mind показват много висока ангажираност на колегите, както и добър екипен дух на сътрудничество, откритост и единство.

От гледна точка на лидерството, присъствието на хора с различни възможности в един екип, дава възможност за развитие на умения, ценни за всеки, който иска да е добър във ръководенето на хора в бъдеще: как да ръководи многообразен екип и да осигури креативност, иновативност, диалог и бързо взимане на решения.

А от гледна точка на участниците – ще си позволя да цитирам един от тях, който каза:

За мен е ценно да докажа, че съм способен, че мога, че съм наравно. Искам да имам възможност да работя и да бъда част от общност, а не възможност да взимам пенсия и да стоя затворен вкъщи.

До 11.09.2018 може да кандидатстваш за работа по програмата Open Mind ТУК

Tagged with: