Включи Recite

Как започна всичко?

Идеята за JAMBA се зароди преди повече от 3 години, когато Йоана и Ива се срещнаха в неправителствения сектор, работейки с хора с увреден слух. Комуникирайки активно с хора с различни възможности, забелязаха проблема с включването в пазара на труда като едно от най-големите предизвикателства за хората с увреждания. А неговото разрешаване, като предпоставка за повишаване на икономическото състояние на населението и увеличаването на броя икономически активните българи. Целият опит и работа в тази сфера им показа колко изключителни са хората с различни възможности (така Йоана и Ива наричат хората с увреждания), колко голям потенциал имат те и че всъщност най-големите предизвикателства за тяхната интеграция са равният достъп до качествено образование, адаптирано професионално обучение и включване в пазара на труда, които са есенциални за всеки човек. Всичко това ги доведе до идеята за създаването на JAMBA, чиято мисия е на първо място подкрепата на ГЕРОИТЕ в натрупването на ключови умения и компетенции в различни професионални сфери чрез обучения и стаж. Като следваща стъпка организацията съдейства за тяхното включване в пазара на труда и дори за кариерното им израстване.

Екип

Йоана Колева Съосновател на JAMBA и управляващ председател на фондация ,,Сошъл фючър’’
Jamba team

Йоана Колева

Съосновател на JAMBA и управляващ председател на фондация ,,Сошъл фючър’’

След 5+ години в корпоративния маркетинг и рекламата, продължава професионалния си път в неправителствения сектор. 2015-2016 година работи за каузата на хората с увреден слух. JAMBA е новото ѝ предизвикателство, което има за цел да подпомогне професионалното обучение и кариерно развитие на хората с различни възможности. “Когато си вътре в проблемите на тези хора осъзнаваш, колко голяма е нуждата от пълноценно включване в пазара на труда, разбираш че те имат потенциал, само трябва да им бъде даден шанс!”

Ива Цолова Съосновател на JAMBA и мениджър ,,Бизнес развитие’’ в Австрия
Jamba team

Ива Цолова

Съосновател на JAMBA и мениджър ,,Бизнес развитие’’ в Австрия

5+ години в неправителствения сектор. Активен доброволец и ентусиаст. Има двугодишен опит с хора с увреден слух. Младежки делегат на България към ООН с мандат 2016-2017 година и един от 10-те най-изявени млади българи за 2016 г. в категорията “Хуманитарно и доброволческо лидерство” на JCI. JAMBA е следващата стъпка, която предприема. Вярва в успеха на платформата! “JAMBA не само ще промени средата за хората с увреждания в България, тя ще им върне мечтите и вярата в самите тях!”

Христо Христов Експерт “Бизнес развитие и развитие на дигиталните технологии“
Jamba team

Христо Христов

Експерт “Бизнес развитие и развитие на дигиталните технологии“

Христо отговаря за административните дейности по проекта за Кариерния хъб, както и за дигиталната среда и адаптираните онлайн обучения, поддръжка на платформата jamba.bg. В Кариерния хъб ще отговаря и за стрийминг обезпечаването на събитията.

Янка Трачук Експерт по жестов език
Jamba team

Янка Трачук

Експерт по жестов език

Дипломант-магистър “Психология на развитието“, магистър “Лингвистика“ и експерт по жестов език. Член на Управителния съвет на Фондацията. Янка се занимава с адаптиране на обучителни материали и на информационни материали на жестов език. Тя работи пряко с глухата общност, като в същото време консултира всеки, който има нужда от подкрепата на психолог.

Диана Савова Експерт “Човешки ресурси“
Jamba team

Диана Савова

Експерт “Човешки ресурси“

Луиза Гълъбова Експерт обучения “Diversity & Inclusion“
Jamba team

Луиза Гълъбова

Експерт обучения “Diversity & Inclusion“

Луиза е най-новият човек в основния ни екип, тя е доброволец при нас вече 3 години, но от скоро се отдаде на работата във Фондацията. Има опит в презентирането (работила е за 356 labs) и премина обучение по многообразие и включване. Вече проведе първите си сесии като лектор по темата “Включване на хора с различни възможности” пред представители на бизнеса. Луиза е координатор на обученията за хора с различни възможности, както и на обучител за бизнес партньорите, които имат желание да се запознаят със спецификите при интеграцията на хора с различни възможности.

Петър Нефтелимов Експерт “Комуникации и дигитален маркетинг“
Jamba team

Петър Нефтелимов

Експерт “Комуникации и дигитален маркетинг“

Петър Нефтелимов е с бакалавър ,,Биотехнологии”, а сега следва магистратура ,,Биобизнес и биопредприемачество‘‘ в Софийския университет. В връзка с биологичното си образование се бори с осъществяването на биотехнологичния стартъп ,,Цвете в епруветка‘‘, което е революция за пазара за букети и рязан цвят. Но това не му е първият досег с предприемачеството.

През годините е създавал различни проекти, а в други е участвал доброволно, за да натрупа опит и да се запознае с различни хора в предприемаческата екосистема. Към успешните и доказани във времето проекти Петър определя блога си за практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com, както и първата предприемаческа програма на село Zero Start. Лектор и ментор в различни предприемачески формати и събития. Не на последно място е позитивен журналист в Позитивната медия на България Uspelite.bg, а тази година му предстои да издаде и първата си книга ,,Успехът в българския ген‘‘.

В JAMBA Петър е човекът, който подготвя текстовото съдържание и публикува информация в нашите социални мрежи и в блога на платформата jamba.bg.

Анжела Иванова Събития
Jamba team

Анжела Иванова

Събития

Доц. д-р Стефан Серезлиев Криейтив консултант
Jamba team

Доц. д-р Стефан Серезлиев

Криейтив консултант

Работи в сферата на професионалната практика и образованието по интегрирани маркетингови комуникации, брандинг, реклама, визуални комуникации и дизайн повече от 20 години. Член на Управителния съвет на фондация “Сошъл Фючър”. Стефан отговаря за идентичността на бранда JAMBA и за позиционирането на Кариерния хъб като място за приобщаване, а не за изолация. Място, на което всеки е добре дошъл да общува и получава информация, знания и умения без бариери.

Стефан Виет Консултант "Достъпна среда”
Jamba team

Стефан Виет

Консултант "Достъпна среда”

Радослав Ризов Консултант "Проекти"
Jamba team

Радослав Ризов

Консултант "Проекти"

Робърт Желязков Финансов консултант
Jamba team

Робърт Желязков

Финансов консултант

Станислава Братoванова Проектна дейност
Jamba team

Станислава Братoванова

Проектна дейност

Венцислав Иванов Проектна дейност
Jamba team

Венцислав Иванов

Проектна дейност

Бояна Бъчварова Проектна дейност
Jamba team

Бояна Бъчварова

Проектна дейност

Вяра Лазарова Проектна дейност
Jamba team

Вяра Лазарова

Проектна дейност

Обществен борд

Саша Безуханова Председател на Обществения борд
Jamba team

Саша Безуханова

Председател на Обществения борд

Саша Безуханова е основател и председател на борда на MOVE.BG. Тя е международно признат мениджър, ангел-инвеститор и филантроп с 20-годишна успешна управленска кариера в НР и значим принос в общественото развитие на България. Дългият списък от нейните бизнес постижения и инициативи в полза на социалния просперитет през годините включва позициониране на България като ИКТ център с глобална значимост, насърчаване на предприемаческата култура и утвърждаване ролята жените в бизнеса в България и на европейско ниво. През 2013 г. тя напуска своята бизнес кариера и се посвещава на каузата за позитивна обществена промяна и устойчиво развитие в България чрез иновации, образование, активно лидерство и споделени ценности. Те е инициатор на EDIT.BG – обединение за дигитално развитие на България и основател на Entrepregirl Award – годишен конкурс за момичета предприемачи. Саша е председател на бордовете на Bulgarian Center of Women in Technologies, Технически университет София, съосновател и член на борда на Initiative for Social Empowerment и почетен член на борда на Junior Achievement Bulgaria , чиито председател е в продължение на петнадесет години. Тя е обявена е за Дигитална жена на Европа за 2013 и е сред Топ 100 лидери-новатори на Нова Европа в класацията New Europe 100 зa 2015. Образователните квалификации на Саша Безуханова включват магистратура по международни политики и преговори в Graduate Institute в Женева през 2015г., инженерна магистратура в Технически университет – София, поредица от управленски квалификации в INSEAD, Stanford и други престижни университети.

Татяна Найденова Член на Обществения борд
Jamba team

Татяна Найденова

Член на Обществения борд

Десислава Рангелова Член на Обществен борд
Jamba team

Десислава Рангелова

Член на Обществен борд

Десислава Рангелова, непоправим ентусиаст и отдаден  работата си човек. 10+ години опит в сферата на маркетинга, управление на бранда и корпоративната социална отговорност в едни от най-големите корпоративни дарители в България.  С времето от кариера с кауза, призванието й се трансформира в живот с каузи.  Възпитана е в духа на доброволчеството още от ранна детска възраст. Сред дългия списък с каузи, които подкрепя са двойки с репродуктивни проблеми, правото на достоен живот и включване на хората с увреждания и равен достъп до образование.

Надя Василева Член на Обществения борд
Jamba team

Надя Василева

Член на Обществения борд

Надя Василева е управляващ директор на Manpower Group за България, Сърбия и Хърватия. Преди да се присъедини към компанията през 2006 г., тя оглавява отдел „Покупки“ в международната верига за търговия на едро „Метро кеш енд кери България“ и заема длъжността мениджър „Продажби и маркетинг“ в американската 3M, като разширява бизнес дейността на компанията за потребителски и офис продукти в страната. От 1993 г. до 1996 г. е директор „Маркетинг и продажби“ в телекомуникационните компании „Мобиком“ и „Мобилтел“. Надя Василева има магистърска степен по икономика от УНСС и магистърска степен по бизнес администрация от City University of Seattle, САЩ.

Миряна Захариева Член на Обществения борд
Jamba team

Миряна Захариева

Член на Обществения борд

Владислав Симов Член на Обществения борд
Jamba team

Владислав Симов

Член на Обществения борд

За JAMBA

Font Resize