Включи Recite

Как започна всичко?

Фондация “Сошъл Фючър” е юридическото лице, стоящо зад нашата кауза – JAMBA. Екипът ни разпозна проблема с включването в пазара на труда като едно от най-големите предизвикателства пред хората с различни възможности. А неговото разрешаване, като предпоставка за повишаване на икономическото състояние на населението и увеличаването на броя икономически активните българи. Целият опит и работа в тази сфера ни показа колко изключителни са хората с различни възможности, колко голям потенциал имат те и че всъщност най-големите предизвикателства за тяхната интеграция са равният достъп до качествено образование, адаптирано професионално обучение и включване в пазара на труда, които са есенциални за всеки човек. Всичко това ни отведе до идеята за създаването на JAMBA, чиято мисия е да създава условия за натрупване на допълнителни умения и компетенции в различни професионални сфери чрез обучения и стаж. Като следваща стъпка организацията ни съдейства за тяхното включване в пазара на труда и дори за кариерното им израстване. След три години усилия с нашия екип успяхме да постигнем една от най-важните цели за устойчивост на мисията ни,, а именно през септември 2021 г. отваря врати първият по рода си JAMBA - Хъб на възможностите. Място, на което има приобщаване и достъпност, без да има значение дали си човек с “увреждане”, с ТЕЛК, без ТЕЛК или просто искаш да подкрепиш човек, приятел, кауза. Трябва да променим нагласата и мисленето, че има едно общество на хора без увреждания и съвсем друго - на тези със специални нужди и предизвикателства. Искаме да дадем пример за единно и свободомислещо общество и да провокираме повече хора да мислят извън кутията със стереотипи. Фондация “Сошъл Фючър” е лицензиран трудов посредник от Министерството на труда и социалната политика.

Екип

Йоана Колева

Съосновател на JAMBA и управляващ председател на фондация ,,Сошъл фючър’’

След 5+ години в корпоративния маркетинг и рекламата, продължава професионалния си път в неправителствения сектор. 2015-2016 година работи за каузата на хората с увреден слух. JAMBA е новото ѝ предизвикателство, което има за цел да подпомогне професионалното обучение и кариерно развитие на хората с различни възможности. „Когато си вътре в проблемите на тези хора осъзнаваш, колко голяма е нуждата от пълноценно включване в пазара на труда, разбираш че те имат потенциал, само трябва да им бъде даден шанс!“

Ива Цолова

Съосновател на JAMBA и мениджър ,,Бизнес развитие’’ в Австрия

5+ години в неправителствения сектор. Активен доброволец и ентусиаст. Има двугодишен опит с хора с увреден слух. Младежки делегат на България към ООН с мандат 2016-2017 година и един от 10-те най-изявени млади българи за 2016 г. в категорията “Хуманитарно и доброволческо лидерство” на JCI. JAMBA е следващата стъпка, която предприема. Вярва в успеха на платформата! „JAMBA не само ще промени средата за хората с увреждания в България, тя ще им върне мечтите и вярата в самите тях!“

Христо Христов

Експерт “Бизнес развитие и развитие на дигиталните технологии“

Христо отговаря за административните дейности по проекта за Кариерния хъб, както и за дигиталната среда и адаптираните онлайн обучения, поддръжка на платформата jamba.bg. В Кариерния хъб ще отговаря и за стрийминг обезпечаването на събитията.

Янка Трачук

Експерт по жестов език

Дипломант-магистър “Психология на развитието“, магистър “Лингвистика“ и експерт по жестов език. Член на Управителния съвет на Фондацията. Янка се занимава с адаптиране на обучителни материали и на информационни материали на жестов език. Тя работи пряко с глухата общност, като в същото време консултира всеки, който има нужда от подкрепата на психолог.

Диана Савова

Експерт “Човешки ресурси“

Петър Нефтелимов

Експерт “Комуникации и дигитален маркетинг“

Петър Нефтелимов е с бакалавър ,,Биотехнологии“, а сега следва магистратура ,,Биобизнес и биопредприемачество‘‘ в Софийския университет. В връзка с биологичното си образование се бори с осъществяването на биотехнологичния стартъп ,,Цвете в епруветка‘‘, което е революция за пазара за букети и рязан цвят. Но това не му е първият досег с предприемачеството.

В JAMBA Петър е човекът, който подготвя текстовото съдържание и публикува информация в нашите социални мрежи и в блога на платформата jamba.bg.

Анжела Иванова

Събития

Доц. д-р Стефан Серезлиев

Криейтив консултант

Работи в сферата на професионалната практика и образованието по интегрирани маркетингови комуникации, брандинг, реклама, визуални комуникации и дизайн повече от 20 години. Член на Управителния съвет на фондация “Сошъл Фючър”. Стефан отговаря за идентичността на бранда JAMBA и за позиционирането на Кариерния хъб като място за приобщаване, а не за изолация. Място, на което всеки е добре дошъл да общува и получава информация, знания и умения без бариери.

Стефан Виет

Консултант "Достъпна среда”

Радослав Ризов

Консултант "Проекти"

Станислава Братoванова

Проектна дейност

Бояна Бъчварова

Проектна дейност

През 2011 г. завършва бакалавърска степен Сценичен и екранен дизайн в НАТФИЗ и печели наградата Най-Най-Най за Сценография. Притежава магистърска степен по Театрално Изкуство и докторска степен по Сценография. От 2009 работи като сценограф на свободна практика в различни сфери- театър, кино, реклами и събития, инсталации и визуални изкуства, графичен дизайн и др.

Обществен борд

Саша Безуханова

Председател на Обществения борд

Саша Безуханова е основател и председател на борда на MOVE.BG. Тя е международно признат мениджър, ангел-инвеститор и филантроп с 20-годишна успешна управленска кариера в НР и значим принос в общественото развитие на България. Дългият списък от нейните бизнес постижения и инициативи в полза на социалния просперитет през годините включва позициониране на България като ИКТ център с глобална значимост, насърчаване на предприемаческата култура и утвърждаване ролята жените в бизнеса в България и на европейско ниво. През 2013 г. тя напуска своята бизнес кариера и се посвещава на каузата за позитивна обществена промяна и устойчиво развитие в България чрез иновации, образование, активно лидерство и споделени ценности. Те е инициатор на EDIT.BG – обединение за дигитално развитие на България и основател на Entrepregirl Award – годишен конкурс за момичета предприемачи. Саша е председател на бордовете на Bulgarian Center of Women in Technologies, Технически университет София, съосновател и член на борда на Initiative for Social Empowerment и почетен член на борда на Junior Achievement Bulgaria , чиито председател е в продължение на петнадесет години. Тя е обявена е за Дигитална жена на Европа за 2013 и е сред Топ 100 лидери-новатори на Нова Европа в класацията New Europe 100 зa 2015. Образователните квалификации на Саша Безуханова включват магистратура по международни политики и преговори в Graduate Institute в Женева през 2015г., инженерна магистратура в Технически университет – София, поредица от управленски квалификации в INSEAD, Stanford и други престижни университети.

Татяна Найденова

Член на Обществения борд

Десислава Рангелова

Член на Обществен борд

Десислава Рангелова, непоправим ентусиаст и отдаден  работата си човек. 10+ години опит в сферата на маркетинга, управление на бранда и корпоративната социална отговорност в едни от най-големите корпоративни дарители в България.  С времето от кариера с кауза, призванието й се трансформира в живот с каузи.  Възпитана е в духа на доброволчеството още от ранна детска възраст. Сред дългия списък с каузи, които подкрепя са двойки с репродуктивни проблеми, правото на достоен живот и включване на хората с увреждания и равен достъп до образование.

Надя Василева

Член на Обществения борд

Надя Василева е управляващ директор на Manpower Group за България, Сърбия и Хърватия. Преди да се присъедини към компанията през 2006 г., тя оглавява отдел „Покупки“ в международната верига за търговия на едро „Метро кеш енд кери България“ и заема длъжността мениджър „Продажби и маркетинг“ в американската 3M, като разширява бизнес дейността на компанията за потребителски и офис продукти в страната. От 1993 г. до 1996 г. е директор „Маркетинг и продажби“ в телекомуникационните компании „Мобиком“ и „Мобилтел“. Надя Василева има магистърска степен по икономика от УНСС и магистърска степен по бизнес администрация от City University of Seattle, САЩ.

Миряна Захариева

Член на Обществения борд

Владислав Симов

Член на Обществения борд