Включи Recite

Как започна всичко?

Идеята за JAMBA се зароди преди повече от 3 години, когато Йоана и Ива се срещнаха в неправителствения сектор, работейки с хора с увреден слух. Комуникирайки активно с хора с различни възможности, забелязаха проблема с включването в пазара на труда като едно от най-големите предизвикателства за хората с увреждания. А неговото разрешаване, като предпоставка за повишаване на икономическото състояние на населението и увеличаването на броя икономически активните българи.Целият опит и работа в тази сфера им показа колко изключителни са хората с различни възможности (така Йоана и Ива наричат хората с увреждания), колко голям потенциал имат те и че всъщност най-големите предизвикателства за тяхната интеграция са равният достъп до качествено образование, адаптирано професионално обучение и включване в пазара на труда, които са есенциални за всеки човек.Всичко това ги доведе до идеята за създаването на JAMBA, чиято мисия е на първо място подкрепата на ГЕРОИТЕ в натрупването на ключови умения и компетенции в различни професионални сфери чрез обучения и стаж. Като следваща стъпка организацията съдейства за тяхното включване в пазара на труда и дори за кариерното им израстване.

Екип

Йоана Колева Творец на чудеса

Йоана Колева

Творец на чудеса

След 5+ години в корпоративния маркетинг и рекламата, продължава професионалния си път в неправителствения сектор. 2015-2016 година работи за каузата на хората с увреден слух. JAMBA е новото й предизвикателство, което има за цел да подпомогне професионалното обучение и кариерно развитие на хората с различни възможности. “Когато си вътре в проблемите на тези хора осъзнаваш, колко голяма е нуждата от пълноценно включване в пазара на труда, разбираш че те имат потенциал, само трябва да им бъде даден шанс!”

Ива Цолова Мечтател

Ива Цолова

Мечтател

5+ години в неправителствения сектор. Активен доброволец и ентусиаст. Има двугодишен опит с хора с увреден слух. Младежки делегат на България към ООН с мандат 2016-2017 година и един от 10-те най-изявени млади българи за 2016 г. в категорията “Хуманитарно и доброволческо лидерство” на JCI. JAMBA е следващата стъпка, която предприема. Вярва в успеха на платформата! “JAMBA не само ще промени средата за хората с увреждания в България, тя ще им върне мечтите и вярата в самите тях!”

Янка Трачук Миротворец

Янка Трачук

Миротворец

Кирил Славов Вечната усмивка

Кирил Славов

Вечната усмивка

Петър Нефтелимов Креативната и поетична душа

Петър Нефтелимов

Креативната и поетична душа

Community Board

Саша Безуханова Председател на Обществения борд

Саша Безуханова

Председател на Обществения борд

Саша Безуханова е основател и председател на борда на MOVE.BG.

Тя е международно признат мениджър, ангел-инвеститор и филантроп с 20-годишна успешна управленска кариера в НР и значим принос в общественото развитие на България.

Дългият списък от нейните бизнес постижения и инициативи в полза на социалния просперитет през годините включва позициониране на България като ИКТ център с глобална значимост, насърчаване на предприемаческата култура и утвърждаване ролята жените в бизнеса в България и на европейско ниво.

През 2013 г. тя напуска своята бизнес кариера и се посвещава на каузата за позитивна обществена промяна и устойчиво развитие в България чрез иновации, образование, активно лидерство и споделени ценности.

Те е инициатор на EDIT.BG – обединение за дигитално развитие на България и основател на Entrepregirl Award – годишен конкурс за момичета предприемачи.
Саша е председател на бордовете на Bulgarian Center of Women in Technologies, Технически университет София, съосновател и член на борда на Initiative for Social Empowerment и почетен член на борда на Junior Achievement Bulgaria , чиито председател е в продължение на петнадесет години.

Тя е обявена е за Дигитална жена на Европа за 2013 и е сред Топ 100 лидери-новатори на Нова Европа в класацията New Europe 100 зa 2015.

Образователните квалификации на Саша Безуханова включват магистратура по международни политики и преговори в Graduate Institute в Женева през 2015г., инженерна магистратура в Технически университет – София, поредица от управленски квалификации в INSEAD, Stanford и други престижни университети.

Татяна Найденова Член на Обществения борд

Татяна Найденова

Член на Обществения борд

Десислава Рангелова Член на Обществен борд

Десислава Рангелова

Член на Обществен борд

Десислава Рангелова, непоправим ентусиаст и отдаден  работата си човек. 10+ години опит в сферата на маркетинга, управление на бранда и корпоративната социална отговорност в едни от най-големите корпоративни дарители в България.  С времето от кариера с кауза, призванието й се трансформира в живот с каузи.  Възпитана е в духа на доброволчеството още от ранна детска възраст. Сред дългия списък с каузи, които подкрепя са двойки с репродуктивни проблеми, правото на достоен живот и включване на хората с увреждания и равен достъп до образование.

Надя Василева Член на Обществения борд

Надя Василева

Член на Обществения борд

Надя Василева е управляващ директор на Manpower Group за България, Сърбия и Хърватия.

Преди да се присъедини към компанията през 2006 г., тя оглавява отдел „Покупки“ в международната верига за търговия на едро „Метро кеш енд кери България“ и заема длъжността мениджър „Продажби и маркетинг“ в американската 3M, като разширява бизнес дейността на компанията за потребителски и офис продукти в страната.

От 1993 г. до 1996 г. е директор „Маркетинг и продажби“ в телекомуникационните компании „Мобиком“ и „Мобилтел“.

Надя Василева има магистърска степен по икономика от УНСС и магистърска степен по бизнес администрация от City University of Seattle, САЩ.

Миряна Захариева Член на Обществения борд

Миряна Захариева

Член на Обществения борд

Владислав Симов Член на Обществения борд

Владислав Симов

Член на Обществения борд

Доброволци

Анжела Иванова

Анжела Иванова

Робърт Желязков

Робърт Желязков

Христо Христов

Христо Христов

Бояна Бъчварова

Бояна Бъчварова

Диана Савова

Диана Савова

Габриела Пенкова

Габриела Пенкова

Панчо Карамански

Панчо Карамански

Роси Димова

Роси Димова

Станислава Братowanowa

Станислава Братowanowa

Вяра Лазарова

Вяра Лазарова

Венцислав Иванов

Венцислав Иванов

Андрей Петров

Андрей Петров

За JAMBA

Font Resize