Включи Recite

Как започна всичко?

Идеята за JAMBA се зароди преди повече от 3 години, когато Йоана и Ива се срещнаха в неправителствения сектор, работейки с хора с увреден слух. Комуникирайки активно с хора с различни възможности, забелязаха проблема с включването в пазара на труда като едно от най-големите предизвикателства за хората с увреждания. А неговото разрешаване, като предпоставка за повишаване на икономическото състояние на населението и увеличаването на броя икономически активните българи. Целият опит и работа в тази сфера им показа колко изключителни са хората с различни възможности (така Йоана и Ива наричат хората с увреждания), колко голям потенциал имат те и че всъщност най-големите предизвикателства за тяхната интеграция са равният достъп до качествено образование, адаптирано професионално обучение и включване в пазара на труда, които са есенциални за всеки човек. Всичко това ги доведе до идеята за създаването на JAMBA, чиято мисия е на първо място подкрепата на ГЕРОИТЕ в натрупването на ключови умения и компетенции в различни професионални сфери чрез обучения и стаж. Като следваща стъпка организацията съдейства за тяхното включване в пазара на труда и дори за кариерното им израстване.

Екип

Йоана Колева Творец на чудеса
Jamba team

Йоана Колева

Творец на чудеса

След 5+ години в корпоративния маркетинг и рекламата, продължава професионалния си път в неправителствения сектор. 2015-2016 година работи за каузата на хората с увреден слух. JAMBA е новото й предизвикателство, което има за цел да подпомогне професионалното обучение и кариерно развитие на хората с различни възможности. “Когато си вътре в проблемите на тези хора осъзнаваш, колко голяма е нуждата от пълноценно включване в пазара на труда, разбираш че те имат потенциал, само трябва да им бъде даден шанс!”

Ива Цолова Мечтател
Jamba team

Ива Цолова

Мечтател

5+ години в неправителствения сектор. Активен доброволец и ентусиаст. Има двугодишен опит с хора с увреден слух. Младежки делегат на България към ООН с мандат 2016-2017 година и един от 10-те най-изявени млади българи за 2016 г. в категорията “Хуманитарно и доброволческо лидерство” на JCI. JAMBA е следващата стъпка, която предприема. Вярва в успеха на платформата! “JAMBA не само ще промени средата за хората с увреждания в България, тя ще им върне мечтите и вярата в самите тях!”

Янка Трачук Миротворец
Jamba team

Янка Трачук

Миротворец

Кирил Славов Вечната усмивка
Jamba team

Кирил Славов

Вечната усмивка

Петър Нефтелимов Креативната и поетична душа
Jamba team

Петър Нефтелимов

Креативната и поетична душа

Community Board

Саша Безуханова Председател на Обществения борд
Jamba team

Саша Безуханова

Председател на Обществения борд

Саша Безуханова е основател и председател на борда на MOVE.BG.

Тя е международно признат мениджър, ангел-инвеститор и филантроп с 20-годишна успешна управленска кариера в НР и значим принос в общественото развитие на България.

Дългият списък от нейните бизнес постижения и инициативи в полза на социалния просперитет през годините включва позициониране на България като ИКТ център с глобална значимост, насърчаване на предприемаческата култура и утвърждаване ролята жените в бизнеса в България и на европейско ниво.

През 2013 г. тя напуска своята бизнес кариера и се посвещава на каузата за позитивна обществена промяна и устойчиво развитие в България чрез иновации, образование, активно лидерство и споделени ценности.

Те е инициатор на EDIT.BG – обединение за дигитално развитие на България и основател на Entrepregirl Award – годишен конкурс за момичета предприемачи.
Саша е председател на бордовете на Bulgarian Center of Women in Technologies, Технически университет София, съосновател и член на борда на Initiative for Social Empowerment и почетен член на борда на Junior Achievement Bulgaria , чиито председател е в продължение на петнадесет години.

Тя е обявена е за Дигитална жена на Европа за 2013 и е сред Топ 100 лидери-новатори на Нова Европа в класацията New Europe 100 зa 2015.

Образователните квалификации на Саша Безуханова включват магистратура по международни политики и преговори в Graduate Institute в Женева през 2015г., инженерна магистратура в Технически университет – София, поредица от управленски квалификации в INSEAD, Stanford и други престижни университети.

Татяна Найденова Член на Обществения борд
Jamba team

Татяна Найденова

Член на Обществения борд

Десислава Рангелова Член на Обществен борд
Jamba team

Десислава Рангелова

Член на Обществен борд

Десислава Рангелова, непоправим ентусиаст и отдаден  работата си човек. 10+ години опит в сферата на маркетинга, управление на бранда и корпоративната социална отговорност в едни от най-големите корпоративни дарители в България.  С времето от кариера с кауза, призванието й се трансформира в живот с каузи.  Възпитана е в духа на доброволчеството още от ранна детска възраст. Сред дългия списък с каузи, които подкрепя са двойки с репродуктивни проблеми, правото на достоен живот и включване на хората с увреждания и равен достъп до образование.

Надя Василева Член на Обществения борд
Jamba team

Надя Василева

Член на Обществения борд

Надя Василева е управляващ директор на Manpower Group за България, Сърбия и Хърватия.

Преди да се присъедини към компанията през 2006 г., тя оглавява отдел „Покупки“ в международната верига за търговия на едро „Метро кеш енд кери България“ и заема длъжността мениджър „Продажби и маркетинг“ в американската 3M, като разширява бизнес дейността на компанията за потребителски и офис продукти в страната.

От 1993 г. до 1996 г. е директор „Маркетинг и продажби“ в телекомуникационните компании „Мобиком“ и „Мобилтел“.

Надя Василева има магистърска степен по икономика от УНСС и магистърска степен по бизнес администрация от City University of Seattle, САЩ.

Миряна Захариева Член на Обществения борд
Jamba team

Миряна Захариева

Член на Обществения борд

Владислав Симов Член на Обществения борд
Jamba team

Владислав Симов

Член на Обществения борд

Доброволци

Анжела Иванова
Jamba team

Анжела Иванова

Робърт Желязков
Jamba team

Робърт Желязков

Христо Христов
Jamba team

Христо Христов

Бояна Бъчварова
Jamba team

Бояна Бъчварова

Диана Савова
Jamba team

Диана Савова

Габриела Пенкова
Jamba team

Габриела Пенкова

Панчо Карамански
Jamba team

Панчо Карамански

Роси Димова
Jamba team

Роси Димова

Станислава Братowanowa
Jamba team

Станислава Братowanowa

Вяра Лазарова
Jamba team

Вяра Лазарова

Венцислав Иванов
Jamba team

Венцислав Иванов

Андрей Петров
Jamba team

Андрей Петров

За JAMBA

Font Resize