Включи Recite

Run2Gether 2019: 15 445 лв и 2000 бягащи сърца се обединиха в една кауза!

В живота има тези моменти, в които всичко се нарежда толкова прекрасно пред очите ти, че ти забравяш всички съмнения, трудности, притеснения… свързани с организацията и реализирането на една мечта, а именно Run2Gether 2019. Такъв беше случая със събитието, което се състоя на 19 май 2019 на самия Стадион ,,Васил Левски‘‘ в столицата.

Тогава се проведе Run2Gether 2019, благотворително бягане по двойки, което има за цел да включи и мотивира хората с различни възможности.

В България благотворителното бягане се провежда за втора поредна година и става все по-популярно сред малки и големи.

В денят преди събитието много хора дойдоха да си вземат тениски в подготовка за бягането с кауза на следващия ден. Имаше много семейства, спортисти, любители, начинаещи, организирани колеги от различни компании като Coca‑Cola HBC Bulgaria и Hewlett-Packard Enterprise. Всички имаха една и съща цел:

Да пробягат 5 км заедно с хора с различни възможности, да скъсят дистанцията на различията и покажат, че с желание стават чудеса!

Докато някой казват, че „на сила хубост не става“, ние от Jamba като организатори видяхме какво може да се случи, когато хората наистина имат огромното желание да участват в една уникална и смислена кауза безвъзмездно, от сърце и с ентусиазъм.

Run2Gether 2019 събра 15 445 лв и 2000 бягащи сърца се обединиха в една кауза

Над 2000 участници бяха на Run2Gether 2019 на 19 май и щедро дариха неделната си утрин и с нея много усмивки, емоции и прегръдки. Но не е само това:

Благодарение на всички събрахме 15 445 лв. в подкрепа на общата ни кауза!

В деня на събитието, със самото влизане в стадиона можеше да се усети ентусиазма, нетърпението от старта под ритъма на музиката и слънчевите лъчи. Имахме удоволствието да присъстваме на откриването на събитието с прекрасния глас на Прея и новата ѝ песен.

Както всяка година и тази имаше медийно присъствие и тук искаме да благодарим на нашия ексклузивен медиен партньор bTV Media Group за тяхната подкрепата, страхотния им репортаж, участието им и настроението на прекрасния им екип.

Стартът беше планиран за 9 часа и след броени минути записалите се участници с техните тениски и решителност се отправиха към старт линията задружно с десетки хора с различни възможности. Нищо не затрудни тези екипи, а някои от почетните участници с различни възможности дори са спортисти и звезди в тяхната категория и за нас беше чест да ги видим сред нас. Имаше многобройни възможности за снимки, автографи и сближаване с тези личности, които са за пример на всеки от нас.

Run2Gether 2019 събра 15 445 лв и 2000 бягащи сърца се обединиха в една кауза

Run2Gether 2019 събра 15 445 лв и 2000 бягащи сърца се обединиха в една кауза

Run2Gether 2019 беше един прекрасен повод да осъзнаем отново какво можем да постигнем всички заедно, задружно за една кауза.

Старт/Финал беше в Националния стадион ,,Васил Левски‘‘. Трасето тръгна от стадиона, продължи с обиколка на Борисова градина и финишира отново на стадиона.

В рамките на 5 км хилядите усмихнати лица показаха какво е да искаш силно нещо, да вярваш в промяната, да инвестираш време и желание за кауза, в която вярваш.

Скоро след старта пристигнаха и първите финалисти, които по-късно бяха наградени от нашите спонсори. Всеки финиширал беше посрещнат с медал от нашите доброволци, съставен от ръчичка, която съвпада перфектно с всеки друг медал – символ за обединение и подкрепа в общата кауза и самосъзнание, тъй като всеки записал се участник трябва да бъде готов да подкрепи останалите при нужда ако се нуждаят от неговата помощ, за да финишират и надскочат себе си!

Run2Gether 2019 събра 15 445 лв и 2000 бягащи сърца се обединиха в една кауза

Радостта на финала изпълни целия стадион и нашите фотографи с радост увековечиха тези мигове, в които равностойно и задружно участници на различна възраст, с различни възможности постигнаха една цел.

Run2Gether 2019 събра 15 445 лв и 2000 бягащи сърца се обединиха в една кауза

Всичко това нямаше да е възможно без многобройните доброволци, които помогнаха в организацията, с време и ресурси под най-различна форма.

Може би една от причините за голямото участие е, че 100% от приходите ще бъдат използвани за изграждане на адаптиран кариерен център за повишаване на професионалната квалификация на хора с различни възможности.

Сред участниците имаше и много известни личности и видни лица, сред които са Биляна Йотовска, Влади Гюров, Зоя Чавдарова, Ивайло Захариев, Йоанна Драгнева, Краси Георгиев, Лазар Радков, Луиза Григорова, Мануела Малеева, Мария Гроздева, Мария Илиева, Надя Младенова, Орлин Павлов, за което сме много благодарни, защото това отново показва, че силата на духа и споделените ценности нямат граници.

Run2Gether 2019 събра 15 445 лв и 2000 бягащи сърца се обединиха в една кауза

Благодарение на всички невероятни хора, Run2Gether 2019 успя да изпълни целта си да включи всички групи, които са част от многообразието и да покажем отново, че спортът обединява!

Събитието е под патронажа на Президента на Република България и Столична община, а партньор на събитието е София – Европейска Столица на Спорта.

Благодарение на наши партньори и доброволци имаме голямо количество снимков материал и видеа, които продължават да ни зареждат и изпълват с благодарност и вяра, че заедно всичко се постига.

Run2Gether 2019 събра 15 445 лв и 2000 бягащи сърца се обединиха в една кауза

И както казва основателят Чачай на Run2Gether ,,Това не е просто бягане, това е събитие, което променя животи!” и всички можем да потвърдим думите му след събитието на 19 май 2019.

Може да ни следваш във Facebook и в Instagram, за да се порадваш на всичко, което може да се реализира, когато желанието преодолява невъзможното. Заедно можем повече!

Също така виж Run2Gether 2018: Над 1000 участници и над 9 медии в подкрепа на бягането с кауза!

Автор на статията: Ния Павлова

Снимки: DK Photography