Включи Recite

Run2Gether 2018: Над 1000 участници и над 9 медии в подкрепа на бягането с кауза! Благодарим!

Run2Gether 2018 не беше просто бягане…

Run2Gether 2018 беше събитие, което ни промени към по-добро и ни събра заедно!

Run2Gether 2018 се случи не къде, а точно тук, в София, България на 19-ти май и събра над 1000 участници от страната и чужбина!

Ние, от Jamba сме повече от щастливи от това, което създадохме заедно! На Run2Gether 2018 България Бягахме по двойки, хора с различни възможности застанаха редом с хора без функционални различния. Всички се подкрепяхме, мотивирахме, помагахме си, когато имаше нужда, и стигнахме до финала, показвайки, че заедно можем да се справим, че всеки има потенциал и че равенството значи повече, когато сме заедно.

Run2Gether 2018: Над 1000 участници и над 9 медии в подкрепа на бягането с кауза! Благодарим!

Думите не ни стигат, за да опишем това, което се случи на Run2Gether 2018.

Най-смисленото бе, че в този ден над 1000 човека бяха обединени. Енергията, която усетихме, трудно ще може да се забрави, защото просто беше изключителна!

В благотворителния маратон по двойки всеки участник с голямо сърце застана до човек с различни възможности и двамата изминаха между 2,2 и 6,6 км към една обща цел – да надскочат себе си и да пресекат заедно финала, където си разделиха по половинка от един медал, символ и награда за тяхното ново приятелство.

Run2Gether 2018 България има две големи цели:

  1. Да популяризира спорта за всички и да даде гласност на нуждата от равно включване, равен достъп и промяна на нагласите към хората с различни възможности.
  2. Средствата от дарените билети за участие в маратона, заедно с даренията от Отговорния бизнес, ще ни помогнат за създаването на Адаптиран младежки кариерен център за хора с различни възможности, който да ги подготвя за нуждите на пазара на труда.

„Промяната на нагласите към хората с увреждания започва с възприемането им като хора, с които можеш да бягаш навсякъде в живота.“,

написа президентът, Румен Радев в поздравителния си адрес до участниците.

Run2Gether 2018: Над 1000 участници и над 9 медии в подкрепа на бягането с кауза! Благодарим!

„Столична община винаги е подкрепяла и ще подкрепя всяка една благородна кауза, която води до приобщаване всички хора.“,

се каза в приветствието от името на кмета, Йорданка Фандъкова.

„Вярвам, че корпоративната социална отговорност е един от стълбовете на модерното, проспериращо общество. Вярвам, че всеки бизнес може да намери своя кауза и да допринесе в различна сфера на обществения живот.“,

приветства участниците и гостите главният изпълнителен директор на Sofia Ring Mall, Димитриос Папулис.

В благотворителното бягане, редом с хората с различни възможности, участие взеха и много звезди от спорта и шоубизнеса, уважавани обществени фигури, големи компании и граждани с големи сърца, сред които посланиците на инициативата Мария Гроздева, Михаил Христов, Краси Георгиев, Лазар Радков, Биляна Йотовска, Ивайло Захариев, Николай Ваклинов, д-р Калин Василев, Кирил Славов, Надя Младенова, Таня Иванова и др.

Run2Gether 2018: Над 1000 участници и над 9 медии в подкрепа на бягането с кауза! Благодарим!
Хиляди благодарности на създателя на Run2Gether – Чачай Афибанпоонпон за това, че ни се довери и заедно реализирахме тази прекрасна инициатива за първи път извън Тайланд!

Три пъти ,,Ура!“ за нашия екип доброволци с големи сърца, които няколко месеца почти не спаха!

Благодарим за патронажа на Президента на Република България и Столична община! Също така за непрестанното съдействие и подкрепа от страна на екипа на ,,София – Европейска столица на спорта‘‘!

Щастливи сме, че срещнахме съдействието и получихме доверието на нашия основен партньор и домакин на събитието – Sofia Ring Mall!

Run2Gether 2018: Над 1000 участници и над 9 медии в подкрепа на бягането с кауза! Благодарим!
Специални благодарности на Turkish Airlines – генералният спонсор на цялото събитие, благодарение, на който прекрасният Ники Ваклинов ще може да вземе участие в Run2Gether Тайланд през следващата година.

Всички останали награди, лакомства и яки изненади са заслуга на приятелите ни от Nike, Team Roobar, Sodexo Bulgaria, Intersport, iSTYLE BULGARIA, TELUS International Europe и Ploter BG.

Щастливи сме, че имахме възможността да си партнираме с приятелите ни от Асоциация за развитие на българския спорт, Първия баскетболен клуб за хора с инвалидни колички, Слав Петков и Валентина, които случиха адаптиран голф, зумба тренировка и смесена баскетболна игра.

Страхотните и креативни The Smarts са виновниците събитието да получи такъв невероятен отзвук и да достигнем до толкова много хора по толкова интересни и яки начини.

Run2Gether 2018: Над 1000 участници и над 9 медии в подкрепа на бягането с кауза! Благодарим!

Ето само част от медиите, които ни подкрепиха:

Uspelite.bg: Включи се в бягането с кауза по двойки Run2Gether, което променя живот!

NovaTV: Благотворителен маратон по двойки Run2Gether

BTV: Бягане с кауза

Bulgaria on air: Благотворителен маратон по двойки за първи път в столицата

Sportal.bg: Над 1000 души се включиха в маратона с кауза в София

Gong.bg: Благотворителен маратон по двойки Run2Gether

Blitz sport: Отличен старт на ,,Run2Gether“ у нас, повече от 1000 големи сърца подкрепиха каузата

Cross.bg: Над 1000 души участваха в маратона с кауза

Дори в тайландска медия ни включиха: ตามผู้ก่อตั้งกลุ่ม ‘วิ่งด้วยกัน’ ไปงานวิ่งของคนพิการกับไม่พิการครั้งแรกที่บัลแกเรีย

Run2Gether 2018: Над 1000 участници и над 9 медии в подкрепа на бягането с кауза! Благодарим!
Нашите страхотни организаторки, без които това цялото изживяване нямаше да бъде факт – Ива Цолова и Йоана Колева!

Ние няма какво да кажем друго, освен да благодарим на всички, че споделиха този ден с нас и показахме, че можем много повече, когато сме заедно! Очаквайте още много изненади от нас съвсем скоро! Това беше само първата крачка към едно бъдеще, където равенството значи повече!

За край (само на тази статия) нека завършим с миговете от Run2Gether 2018 през нашия поглед:

Снимки: DK Photography

Видео: Constantine Antonov

Виж също: Jamba беше на форума ,,Социални иновации за приобщаващо общество” в Брюксел

Tagged with: