Включи Recite

Румяна Кънева: Вземането на хора с увреждания в екипа ни беше израстване за компанията

Румяна Кънева е съосновател и управител на „Компания за международни конгреси – CIC“ – професионален конгресен организатор на национални и международни събития в България. Тя в следното интервю за Jamba ще ни сподели опита си с наемането на хора с увреждания на работа в компанията си.

Румяна Кънева, имаше ли някакви предразсъдъци и страхове при наемането на хора с увреждания в Компания за международни конгреси – CIC? Кои бяха те и как се справи с тях?

Едно от ключовите направления в нашата дейност е организацията на медицински конгреси и конференции, третиращи социално значими заболявания. От самото основаване на компанията, силна мотивация за целия ни екип е приносът, който оказваме в тази посока. Това възприемаме като съвременния израз на професионализъм, социална отговорност и съпричастност. Стилът и културата на компанията се споделят и от хората, които са част от нашия екип.

Колегите в Компания за международни конгреси – CIC са емпатични, с отворени сетива към общуването и различията, които всички притежаваме. Отдадени са на различни каузи и са водени от високи етични стандарти. Тази хармоничност е част от мотивацията да поканим в екипа ни хора с увреждания. Неминуемо е да отдадем внимание и на предизвикателните моменти от едно такова решение. Основните ни притеснения бяха свързани с това как да създадем атмосфера, в която има взаимна съпричастност и разбиране, и същевременно да запазим ефективността ни в режим на силно интезивна работа по изпълнение на събитията.

Щастливи сме, че всички дадохме своя принос в този процес, проявявайки толерантност, креативност към преодоляването на трудностите, в общ дух на ентусиазъм и подкрепа. Това беше израстване за целия ни екип и за компанията като цяло.

Разкажи ни повече за вашия ГЕРОЙ в екипа на Компания за международни конгреси.

Щастливи сме, че Снежанка Асенова се присъедини към нашия екип преди 1 година. С опита си в графичния дизайн и интересите си към визуалните изкуства, тя подпомага екипите в творческите процеси по създаването на визуални концепции и дизайн за събитията, които организираме. Творческият ѝ талант, в комбинация с финеса и желанието да помага, са много ценни за нас. Тя успява да работи с лекота с всички екипи по многобройни проекти, и е много ценен, и обичан колега. Много е мотивирана да усвоява нови знания, а е креативна и артистична по природа. Снежи е пример за това, че за талантът и креативността е възможно да се намери начин да се проявят. Ние пожелахме да дадем шанс това да се случи в Компания за международни конгреси – CIC.

Румяна Кънева Наемането на хора с увреждания беше израстване за Компания за международни конгреси CIC

Според теб, какви са предимствата от наемането на подобни хора?

Колегите в Компания за международни конгреси – CIC са много прогресивни, ориентирани са към новото и към намирането на възможности отвъд ограниченията. Това ни вдъхновява ежедневно да сме с отворени сетива за света и да продължаваме да се развиваме. Хармонията, която сме постигнали в нашата работна среда показва, че можем да вървим заедно по пътя към успехите, и всеки да допринася за общите цели с личните си качества и възможности. Този дух ни зарежда и ни дава силно чувство за смисъл и споделеност.

Какво ще посъветваш работодателите, които все още се страхуват по една или друга причина да наемат хора с увреждания?

Бих се въздържала от съвети, тъй като всеки бизнес е строго индивидуален и предполага различни процеси, съответно екипи. В Компания за международни конгреси – CIC вярваме в посланието „Предай нататък“. Ще е прекрасно, ако нашият пример е вдъхновение и за други компании, които желаят да развиват социалната си отговорност и приноса си към обществото.

Има едно прекрасно послание, което гласи:

Няма значение колко пари си спечелил, има значение колко живота си променил към по-добро!

Tagged with: