Включи Recite

Теленор посрещна нови служители с различни възможности по програмата Open Mind

Четирима нови служители започнаха работа в Теленор по програмата за кариерно развитие на хора с различни възможности Open Mind. Това даде официалния старт на петото издание на програмата.

На официалното събитие в централата на телекома присъства главният изпълнителен директор на Теленор България Джейсън Кинг. Гости на събитието бяха Йоана Колева, управляващ председател на фондация „Сошъл фючър“ и съосновател на JAMBA, която подпомага реализацията на трудовия пазар на хората с различни възможности и е партньор на Теленор, както и главният секретар на „Агенция по заетостта“, Ангел Ангелов.

Теленор посрещна нови служители с различни възможности по програмата Open Mind

Програмата Open Mind дава възможност на нови служители със затруднения да развият своите социални и функционални умения.

Да повишат конкурентоспособността и квалификацията си чрез работа в компанията. Новите участници в програмата ще се включат в екипите на дирекциите:

  • Маркетинг,
  • Финанси,
  • Хора и стратегия.

В рамките на следващите две години те ще работят по конкретни проекти в Теленор, а компанията ще им осигури отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение.

През този период наетите нови служители ще имат възможността да събират опит и да се учат от най-добрите професионалисти в Теленор.

По този начин ще натрупат увереност за бъдещото си кариерно развитие. След приключването на програмата Теленор оказва подкрепа за по-нататъшната професионална реализация на участниците на трудовия пазар, а някои от тях получават и предложения за работа в компанията.

И през тази година Теленор разширява обхвата на Open Mind, като покани представители на отговорния бизнес на работилница за обмяна на опит при реализацията на подобни инициативи. Освен това телекомът планира да предложи безплатни обучения за повишаване на професионалните умения за хората, които са кандидатствали по програмата Open Mind, независимо дали са назначени.

Теленор посрещна нови служители с различни възможности по програмата Open Mind

„Щастлив съм, че програмата Open Mind продължава своето устойчиво развитие и носи позитивна промяна, както за компанията и служителите, така и за обществото като цяло. Искрено вярвам, че истинският успех за програмата ще бъде когато дойде момента, в който няма нужда от Open Mind“, заяви г-н Кинг.

Програмата за хора с увреждания се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор. В рамките на досегашните издания към компанията се присъединиха общо 17 участници, които работиха и работят в различни дирекции, сред които:

  • Управление на процеси,
  • Правни отношения,
  • Човешки ресурси,
  • Маркетинг.

От всички участници до момента, петима останаха в Теленор България и след като приключиха участието си в програмата.

За Теленор:

Водеща телекомуникационна компания с над 3,2 милиона активни потребители в България. Към края на септември 2017 г., услугите на компанията са достъпни за 99,64% от населението и на 89,80% от територията на страната, a 4G мрежата на Теленор покрива 90,81% от населението на страната. Теленор България е част от международната Теленор Груп, която оперира в 12 държави в Европа и Азия и има 176 милиона абонати.