Включи Recite

JAMBA отваря първият в Източна Европа Кариерен център за хора с различни възможности в София

На 7 октомври от 16:00 часа на официално събитие ще бъде открит първият по рода си кариерен център за хора с различни възможности „JAMBA – Хъб на възможностите“ в град София, кв. Лозенец, ул. ,,Бунтовник 50‘‘.

JAMBA – Хъб на възможностите” е адаптирано пространство за обучение, достъпно за хора с функционални предизвикателства.

Фокус ще бъде обучението на младежи, а освен основната обучителна дейност, в Хъба се предвижда да се организират и социални и творчески събития като мотивационни лекции, изложби на творци, културни мероприятия, прожекции на адаптирани филми, творчески работилници и др.

работа в JAMBA – Хъб на възможностите

“От създаването на Фондация "Сошъл Фючър" за нас беше ясно, че следва да създадем пространство, което да бъде олицетворение на всички наши убеждения – място, което вдъхновява хората и ги енергизира да вярват в себе си и в собствените си способности. Модерно, достъпно, адаптирано и приветливо – радваме се, че усилията ни се увенчаха с успех и днес можем да споделим този специален момент с Вас.”, споделя председателят на Фондация „Сошъл Фючър" Йоана Колева.

Създаването на Хъба затваря кръга от услуги, необходими за реализиране на дейности по обучение, вдъхновяване, овластяване, последваща кариерна реализация и активно включване в социалния и икономически живот в България.

Пространството разполага с обучителна зала, зала за социални събития – изложби, културни събития, филмови прожекции и др., социално кафене. Капацитетът на центъра позволява обучението на над 350 души месечно, а основателите очакват над 5000 гости да посещават социалното кафене и събитията на месец.

забавна среща в JAMBA – Хъб на възможностите

Гости на откриването на 7 октомври ще бъдат:

  • кметът на София, Йорданка Фандъкова,
  • кметът на район Лозенец, Константин Павлов,
  • зам. кмет на район Лозенец, Михал Сотиров,
  • партньори, представители на бизнеса, неправителствения сектор и медии.

„JAMBA – Хъб на възможностите” се помещава на 224 кв. м. в общински имот, безвъзмездно предоставен от Столична община, Район Лозенец. Основен партньор за изграждането на пространството е Paradise Center.

Зад реализацията на проекта стои Фондация „Сошъл Фючър”, чиято основна мисия е да подкрепя хората с различни възможности в България да добият професионални умения и компетенции. Екипът на Фондацията съдейства за професионалното им реализиране и последващо развитие. От 2017 година насам над 500 души са преминали професионални обучителни курсове с помощта на Фондацията, като 50% от всички обучени в адаптирана среда са били наети на работа.

„JAMBA – Хъб на възможностите” е реализиран с подкрепата на Столична Община, Paradise Center, JYSK, Coca-Cola HBC България, JTI, Botanic Lab, Telus International и Intex Design.

Tagged with: