Включи Recite

Ива и Йоана от Jamba са сред ,,Хората, които променят България‘‘

Основателите на Jamba, Ива Цолова и Йоана Колева са сред 30-те вдъхновяващи истории в книгата ,,Хората, които променят България‘‘ на Даниел Пенев (AMG Publishing, 2019).

Веднъж цар Акбар начертал една дълга права линия и попитал министрите си:

- Как може да се направи тази линия по-къса, без човек да се докосва до нея?

Бирбал, когото смятали за най-мъдрия човек в държавата, се приближил и начертал близо до първата линия друга, но по-дълга от нея.

Тази книга е за хората, които чертаят по-дългата линия.

Има, както знаем, два начина твоята кула да е по-висока от чуждата – като събаряш чуждата или като строиш своята. Хората на по-дългата линия не се интересуват от чуждите кули, те строят своите. А когато видят много висока чужда кула — радват се. Защото „щом някой може, значи и аз мога“ е тяхното верую.

Този откъс е част от краткия, но изключително мъдър предговор към книгата ,,Хората, които променят България‘‘ на Даниел Пенев, написан от журналистката Веселина Седларска.

Премиерата на книгата се състоя на 7 ноември в Литературен клуб ,,Перото‘‘ в НДК. Много от посетителите споделиха след това в социалните мрежи, че това е дългоочакваният пламък за българския народ. Доказателство, че в България също може да си следваш мечтите и да бъдеш успешен.

Йоана Колева и Христо Христов с Даниел Пенев на премиерата на книгата Хората които променят България в литературен клуб перото в НДК

Сборникът, който авторът, изд. AMG Publishing и част от героите на книгата представиха и в Кюстендил, Велико Търново, Стара Загора, Благоевград и други градове, стана най-продаваната книга на издателството AMG Publishing по време на тазгодишния Софийски международен панаир на книгата (10-15 декември). Големият интерес към книгата благоприятства допечатването на 1500 бройки, които допълват първоначалния тираж от 2500 бройки.

Горди сме, че Ива Цолова, съосновател на JAMBA и бизнес развитие в Австрия, и Йоана Колева, управляващ председател на фондация „Сошъл фючър“ и съосновател на JAMBA, са сред ,,Хората, които променят България‘‘!

Сборникът запознава отблизо с вдъхновяващи българи от света на бизнеса, образованието, културата, спорта, медиите и неправителствения сектор у нас. С действията си всички те доказват, че добрината, постоянството и щедростта вършат повече и по-добра работа от мрънкането и търсенето на оправдания.

30 участници в книгата Хората които променят България

Чрез тази книга Даниел Пенев иска да мотивира възможно най-много свои сънародници да се посветят на смислени занимания, които им носят удовлетворение и им позволяват да допринасят за подобряването на средата в България.

Ива Цолова сподели по повод книгата:

,,Благодарност” е думата, която ме изпълва винаги, когато се замисля за всички изключителни неща, които се случиха след запознанството ми с тази жена. Сестра от друга майка, сродна душа, Йоана е истински добър човек, достатъчно луд, че винаги да се подкрепяме и разбираме само с поглед, толкова сърцат и верен приятел.

Преди 3 години заедно започнахме едно пътешествие, което ни донесе както невероятно красиви и щастливи мигове, така и моменти на горчивина, включително и тежки изпитания. Важното в случая е, че независимо от всичко продължаваме да се подкрепяме и да вървим напред заедно.

За нас беше голяма чест и много приятна изненада, когато Даниел ни сподели, че има желание да включи историята на Jamba в книгата. Благодарим ти за това признание, Дани!

Ива Цолова и Йоана Колева в книгата Хората които променят България

Кой е авторът на книгата ,,Хората, които променят България‘‘?

Даниел Пенев е журналист, маркетинг специалист и преводач. Правил е стажове в bTV, Dnevnik.bg и Reduta.bg. Негови материали са публикувани в български и международни медии като „Клуб Z“, BBC Знание, EurActiv.com и Balkan Insight. Даниел притежава бакалавърска степен по журналистика и политически науки и международни отношения от Американския университет в България и магистърска степен по международни отношения от Централноевропейския университет в Будапеща, Унгария.

Предстоят ни едни от най-светлите празници и ново начало с нови 365 дни за правене на добро!

Какъв по-подходящ подарък по този повод от 30 вдъхновяващи истории за млади и будни българи. Пожелаваме ти прекрасни и споделени празнични дни! А през новата година бъди будител и се бори за промяна на средата около себе си към по-добро! Как? Може да почерпиш опит от книгата.

В тази връзка не пропускай да разбереш също как се осъществи 2 години устойчив диалог между бизнеса и хората с различни възможности в България (+ВИДЕО)

Tagged with: