Включи Recite

5-то издание на бягането с кауза Run2Gether България 2022

Тази година е 5-тото издание на най-голямото спортно събитие с кауза Run2Gether България 2022. Датата, на която ще се проведе, е 28 май и ще стартира за първи път от НДК с начален час 10:30 часа. Организатор на бягането с кауза е JAMBA.

Всички участници, които се включват в бягането, подкрепят други, които не могат да прекосят сами финала (хора с физически предизвикателства, незрящи, деца с Даун синдром и др.). Трасето е 5 км обиколка на НДК и Южен парк – Кучешката градинка.

Събитието обещава вълнуващо преживяване за всички участници, нови изненади и приятелства, а в дългосрочен план – промяна на нагласите към хората с различни възможности в нашето общество. За последните 5 години се превърна във фестивал на многообразието, толерантността и усмивката. След като адаптираният център ,,JAMBA – Хъб на възможностите‘‘ е вече факт, тази година каузата е набиране на средства за регулярни адаптирани обучения на младежи с различни възможности.

Очакват се 2000 души на събитието, както и официални гости като: г-н Радостин Василев, Министър на младежта и спорта, Н.Пр. г-жа Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, Анатоли Илиев, Председател на София Европейска Столица и др. Run2Gether България 2022 е подкрепен от много публични личности като Прея, Биляна Йотовска, Ивайло Захариев, Йордан Йовчев, Ивет Горанова, Яна Маринова, Краси Георгиев и др.

Участвайте и подкрепете включването, приемането и равнопоставеността на хората с увреждания в България! Запишете се на: https://run2gether.eu/uchastvam

Tagged with: