Включи Recite

Race for the Cure 2020: 3-5 км бягане в подкрепа на жените с рак на гърдата в Европа

На 25, 26 и 27 септември ще се състои виртуално благотворително бягане в подкрепа на жените с рак на гърдата в Европа Race for the Cure 2020.

За Race for the Cure 2020

По традиция Race for the Cure се провежда всяка година в последната неделя на месец септември. Тази година предвид противоепидемичните мерки ще се проведе виртуално в 3 дни – 25, 26 и 27 септември.

Поради тази причина създават глобалната платформа raceforthecure.eu на 23 езика, в която хора от цяла Европа – повече от 30 страни, се свързват с една обща кауза. Дигиталния начин на провеждане на събитието дава гъвкавост и достъпност както до всички населени места в България, така и до всички държави в Европа, независимо дали са част от Think Pink Europe.

Race for the Cure 2020

За Race for the Cure Bulgaria 2020

Това е събитие, в което се изминава маршрут от 5 км бягане или 3 км ходене. Сами избирате къде, в кой от трите дни и коя дистанция да преминете. Можете да го направите в кварталната градинка, в парка, на стадиона, на пътеката във фитнеса или защо не и в планината. В България организатор е CancerCare.bg.

Стартовата линия е обща за всички и е виртуална. Където и да се намирате можете да изразите вашата подкрепа с изминаването на някоя от двете дистанции – 3км ходене или 5 км бягане. Няма да се събираме на старта, както го направихме миналата година. Всеки тръгва откъдето желае и когато желае в рамките на тези три дни. По-спортно настроените и активно спортуващи можете да изминете и двете дистанции. Няма ограничение в това.

Как да участвам?

Всеки може да се регистрира самостоятелно или да направи отбор от близки и приятели или колеги, след като извърши началния избор на страна и благотворителна организация, която да бъде подкрепена на https://www.raceforthecure.eu/bg/

На 25, 26 и 27 септември си сложете удобни според времето дрехи, стегнете връзките на кецовете или маратонките, усмихнете се и излезте навън. Преминете една от избраните дистанции. Направете си селфи, видео или снимка, качете я в социалните мрежи с хаштаг #RFTC2020 и споделете, че подкрепяте жените с рак на гърда в Европа.

Може да качите вашите снимки/видеа и във Facebook страницата на инициативата, Instagram и във Facebook страницата на събитието.

По този начин хората, борещи се с това онкологично заболяване, както и техните близки, ще разберат колко много хора ги подкрепят и че не са сами! Тази година бягаме със сърце и показваме подкрепата си за 500 000 жени, които са диагностицирани с рак на гърдата в Европа всяка година.

Tagged with: