Включи Recite

Петър Нефтелимов от Jamba с премиера на първата си книга ,,Успехът в българския ген‘‘ в София

На 20 декември от 19 часа в Дом на киното, София ще се състои премиерата на дебютната книга на нашия винаги усмихват автор и маркетинг специалист в Jamba.bg, Петър Нефтелимов. Книгата се казва ,,Успехът в българския ген. 49 вдъхновяващи урока от успели българи‘‘, на издателство ,,Библиотека България‘‘ и 20% от приходите ѝ отиват за позитивната журналистика у нас.

В книгата ,,Успехът в българския ген‘‘ са истории за успех, които авторът е подбрал специално за своите читатели.

Уроци на различни хора от най-разнообразни професионални сфери. Те го допуснаха до своето лично пространство, за да ни предаде наученото, върху което ние да надграждаме, съобразно собствените си възможности. Общото между всичките петдесет личности е, че те са открили своето признание. Причината, поради която се събуждат сутрин. Това, в което влагат любов, време и собствена визия за усъвършенстване. Благодарение на тяхната всеотдайност, се доизгражда и нашият ген. Успехът в българския ген се развива в устойчива форма, с всяко едно наше действие и стъпка напред.

,,Интервютата отминават, но опитът остава.‘‘ Петър Нефтелимов

Анотацията на книгата е дело на Светослав Иванов, български журналист, репортер и водещ на предаването „120 минути“ по bTV. Той споделя в нея:

Тази книга обединява историите на хора, които гледат на бъдещето с надежда. Хора, които са готови да променят средата, в която всички живеем към по-добро. Във време на изпитания Петър и неговите герои ни казват: ,,Не се страхувайте от бъдещето, защото ние ще успеем!‘‘

Петър казва за книгата си:

От личен опит с тези хора мога да кажа, че никой от тези хора в книгата не се приемаше за успял, дори ми опонираха в това определение. Това е, защото с всеки изминал ден бързаме все повече и повече без да поглеждаме назад, за да видим колко много сме направили и колко неща сме свършили за нас или за другите. Книгата не случайно се казва ,,Успехът в българския ген‘‘, защото това са само четиридесет и девет души от седем милиона българи. Успехът е във всеки от нас и трябва да се гордеем със себе си.

На премиерата на книгата на 20 декември от 19 часа в Дом на киното сред гостите на събитието, които са герои и в самата книга, са:

  • Александър Хинков, предприемач и основател на Позитивната медия на България bg.
  • Милен Великов, работил на различни позиция с фокус HR – от стажант до директор. През 2015-та година печели 2 индивидуални награди от гилдията на HR-ите в България  – Българската Асоциация за Управление на Хора и сп. “Човешки ресурси“. През 2017 г. сп. Business Lady го награждава със приз „Златно сърце“ в категория Образование, обучение и развитие. През 2019-та попада в престижната класация „40 до 40“ на Дарик радио, а през 2020-та е част от престижната международна класация Business Elite’s “40 under 40” for South Easter Europe, като е едва втория HR в нея. Тази година стартира собствен подкаст – „Капиталът човешки“.
  • Димитър Димитров, интериорен дизайнер, ресторантьор и втори подгласник за титлата  MasterChef на България 2017.
  • Маги Назер, която започва кариерата си като социален предприемач още в трети клас, когато организира благотворителни кампании за болно момче от квартала си. Тя е основателка и изпълнителен директор на фондация “Солидарност в действие”, създателка на Център за учене, споделяне и обмен с база за настаняване в с. Друган, има издадена книга и специално умение да събира на едно място особено специални и талантливи хора. Представлявала е България като младежки делегат на многобройни световни форуми и е пътувала в 35+ държави.

  • Петър Младенов от Фонд на ООН за населението в Ню Йорк – хуманитарна помощ и права на човека, с фокус младежи в различни региони и страни по света.
  • Илина Мутафчиева, граждански активист, докторант и социален предприемач, а от скоро и създател на подкаст. С работата си допринася за каузи свързани с правата на човека, доброволчество и развитието на гражданското общество.
  • Д-р Калин Василев, основател на TarnovoRuns. Той оставя блестящата си кариера като учен по генетика в Англия, за да поведе родния си град, Велико Търново към здравословен начин на живот със спорт.
  • Д-р Мария Петрова е адвокат, специалист по медицинско право, основател на първата в България профилирана кантора по медицинско право. Лектор е по медицинско право на Международния съюз на адвокатите, води обучения, както за адвокати, така и за лекари
  • Христо Христов, който е посветил живота си на проекти, които подобряват средата на живот в България, за три години успява да създаде мрежа от доброволци. Обучил е над 900 деца да оказват първа помощ. Така стига до създаването на системата за взаимопомощ iHELP.

За автора:

Петър Нефтелимов работи с нас в Jamba.bg от почти самото начало до ден днешен като копирайтър и маркетинг специалист. Церебралната парализа не му пречи нито да учи, нито да работи, нито да пътува. По образование биотехнолог и биопредприемач. Взема участие в множество каузи и инициативи. Основател е на медията за практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com. Заедно със своя колежка от бакалавъра се бори с осъществяването на биотехнологичния стартъп ,,Цвете в епруветка‘‘, което е революция на пазара за букети и рязан цвят. Ментор и лектор е в различни формати.

Достъпът до събитието е със зелен сертификат, съобразно мерките приети от МЗ. Линк към събитието във Facebook: www.facebook.com/events/4823775151020405

Tagged with: