Включи Recite

Четвърта поредна година подкрепяме хората с различни възможности с бягането с кауза Run2Gether 2021

След трите успешни издания, на 19 септември от 09:30 ч. на Национален стадион „Васил Левски“ ще се проведе четвъртото благотворително бягане – Run2Gether България 2021.

На него хора с големи сърца и хора с различни възможности ще бягат заедно към една обща цел, а именно да надскочат себе си и да отвеят финала заедно. Бягането има за цел да популяризира спорта за всички и да се даде гласност, че равенството значи повече.

Стартът на Run2Gether България 2021 ще бъде даден на 19 септември от 09:30 ч. на Националния стадион „Васил Левски“.

Състезателното трасе е общо 5 км, като включва и части от Борисовата градина. Тази година ще има и времеизмерване за всички бягащи. Събитието обещава вълнуващо преживяване за всички участници, нови изненади и приятелства, а в дългосрочен план – промяна на нагласите към хората с различни възможности в нашето общество.

Събраните средства ще се използват за организиране на регулярни безплатни адаптирани обучения за хора с различни възможности в JAMBA хъб на възможностите.

Обученията са с цел усъвършенстване на професионалните качества на кандидатите за работа и устойчивото им включване в пазара на труда. Това става възможно благодарение на изминалите три издания на Run2Gether България, на Столична община, Район „Лозенец”, на голяма бизнес организация, както и благодарение на подкрепата от още 4 международни компании – с тяхна помощ се създаде Адаптиран Кариерен Хъб на общински имот от 224 кв. м. в квартал Лозенец, който отваря врати в края на месец септември 2021 година.  Организаторите са категорични, че ще превърнат мястото в модерен център на многообразието, място с адаптирана обучителна база, място за социално и икономическо включване.

За регистрация в бягането с кауза: https://run2gether.info/registration

Инициативата има своите звездни посланици в лицето на Биляна Йотовска, Зоя Чавдарова, Ивайло Захариев, Йоана Драгнева Краси Георгиев, Лазар Радков, Луиза Григорова, Мария Илиева, Мария Гроздева, Мануела Малеева, Михаела Маевска, Надя Младенова, Стела Енева, Яна Маринова, лицата на bTV – Прея, Валери Генов и Мария Савкова и др.

Организатор на бягането с кауза е JAMBA и се осъществява с генералната подкрепа на Посолството на САЩ в България, София – Европейска столица на спорта и Decathlon България.

Генерален медиен партньор е bTV Media Group.

Tagged with: