Включи Recite

Покана за участие на хора с увреждания на Career4All Train The Trainer Академия

Вече приемаме кандидатури за участници, които да бъдат обучени в рамките на Train The Trainer Академията на Career4All.

Хората с увреждания и хронични заболявания се сблъскват с много пречки, които значително влияят на способността им да намерят достойна работа. Ето защо подкрепата, която включва повишаване на работоспособността, подготовка за работа и нейното търсене, както и възможността за придобиване на допълнителни умения, е изключително важна.

Избраните за обучение ще бъдат свързвани с обучители в рамките на 12 седмици, когато те ще работят заедно върху професионалните стремежи на стажантите и по-нататъчното им кариерно развитие. Обучителите ще провеждат практически дейности за своите стажанти с увреждания и хронични заболявания и ще ги подкрепят по темите за меки умения, личен брандинг, умения за водене на преговори, коучинг за работа, подкрепа при създаването на автобиография/портфолио, процес на кандидатстване за работа, подготовка и насърчаване за интервю и успешна интеграция в нова работна среда.

Планираните резултати за обучаваните са повишаване на собствения им капацитет с цел успешно кандидатстване и търсене на работа, както и предоставяне на възможности за създаване на реални шансове за икономическо включване.

Подходящите кандидати са:

  • Хора с увреждания и/или хронични заболявания (особено жени и/или мигранти с увреждания);
  • На възраст между 18 и 29 години;
  • Базирани в България;
  • Безработни;
  • Нуждаещи се от подкрепа и професионално ориентиране.

Графикът и срещите ще бъдат индивидуално адаптирани, за да бъдат всеобхватни и достъпни за нуждите на всеки обучаван.

Покана за участие на хора с увреждания на Career4All Train The Trainer Академия

Задълженията на обучаваните ще бъдат:

  • Да бъдат отворени към научаване на нови неща и да се запознават с различни начини на учене;
  • Да участват в срещите и дейностите със своите обучители, независимо дали става въпрос за сесии лице в лице или онлайн дейности, в съответствие с предпочитанията и нуждите на обучителите и обучаваните;
  • Да бъдат ангажирани и да изпълняват задачите и заданията, които обучителят поставя.

Ако проявявате интерес, моля, попълнете формуляра за кандидатстване ТУК до 23 октомври 2022 г. Избраните участници в обучението ще започнат съвместни сесии със своите обучители в средата на ноември.

Career4all Train the Trainers Academy е част от програмата „Еразъм+“, която подкрепя образованието, обучението, младежта и спорта в Европа, и е съвместна инициатива на организациите Jamba в Австрия, България и Унгария.

*Изображенията съдържат усмивка с логото на ЕС в долния десен ъгъл

Tagged with: